Alles over de Islam

De Islam is de een na grootste religie in de wereld na het Christendom maar de Islam is wel de snelst groeiende religie. In het tempo waarin de Islam aan het groeien is zal het binnen een tiental jaren groter zijn dan het Christendom. De Islam is een bijzonder geloof alleen al ook om de herkenbaarheid van de gelovigen. Denk aan de dames met prachtige hoofddoeken. Daarin is de Islam onderscheidend van het Christendom. In deze blog lees je meer over de Islam.

De Islam

De Islam is het een na grootste geloof zoals je hebt kunnen lezen en ook het jongste geloof. Belangrijkste persoon in de Islam is de profeet Mohammed. Hij leefde in het jaar 570 tot 632 en dankzij de profeet Mohammed groeide de Islam uit tot een grote godsdienst. Het bijzondere aan de Islam is dat het veel raakvlakken heeft met het Christendom.

Zo geloven de Moslims ook in het Oude Testament die ook in de Bijbel te vinden is en in alle aardse voorvaderen zoals Abraham, Mozes. De Moslims geloven zelfs in Jezus alleen het enige verschil is dat zij Jezus beschouwen als een grote profeet en niet als de zoon van God zoals de christenen Jezus aanschouwen.

Mekka

De heilige plek van de moslims is in Mekka. En het is voor iedere moslim een levensdoel om minimaal één keer naar Mekka te reizen. Deze reis naar Mekka is een onderdeel van de vijf zuilen van de Islam. Deze vijf zuilen geven richting en structuur aan het leven van een moslim. Het is voor een moslim belangrijk om de vijf zuilen te volgen en te gehoorzamen.

Wat ook onder de vijf zuilen van de Islam valt is het vasten tijdens de Ramadan. Ieder jaar vasten de Moslims gedurende een periode van een maand en dit is altijd de negenden maand van de Islamitische kalender. Na het vasten wordt het Suikerfeest gevierd om met elkaar te vieren dat het vasten voorbij is.

De Islam is een warme godsdienst waarin men goed voor elkaar zorgt en naar elkaar omkijkt. Het mooie van de Islam is ook dat een moslim ook goed dient te zorgen voor een niet gelovige. Moslims hechten veel belang aan het zorgen voor mensen die het moeilijk hebben in de samenleving. In tegenstelling tot wat de media vaak laat zien is de Islam een warm geloof.

Over

Deze website leert volledige kennis over verschillende religies, over hun culturen, geloof en verlossingen van het leven.

Belangrijke pagina's

Sociale media