Nightfever en Light-time in kathedraal
2017-03-24 10:24:19

Een kaars aansteken, de liturgische muziek horen, tot rust komen, aanbidden, vergeving ontvangen, vragen stellen, je laten zegenen, een intentie opschrijven, een Bijbelcitaat ontvangen, er eenvoudig zijn, er zijn voor God. Dat is mogelijk tijdens de EvaVita-vieringen die maandelijks in de kathedraal worden gehouden en bekend staan als de evenementen ‘Nightfever’ en ‘Light-Time’.

De bijeenkomsten worden gedragen door mensen die biddend aanwezig zijn en op deze wijze ook de deuren van de kerk openen. Bovendien zijn er mensen op straat, die eenvoudig en vriendelijk uitnodigen om even de kerk binnen te lopen. De ervaring leert dat mensen graag even van het aanbod gebruik maken, want met gemiddeld ruim tweehonderd bezoekers per keer, hebben de evenementen aan belangstelling geen gebrek.

In de kathedraal vindt Nightfever plaats op de donderdagavonden 2 februari, 16 maart, 6 april, 11 mei, 8 juni, 13 juli, 10 augustus, 7 september, 12 oktober, 9 november en 21 december 2017, telkens van 18.00 uur tot 20.00 uur.

En onder de titel Light-time vinden ze in 2016 in de kathedraal plaats op zaterdagmiddag 10 december en in 2017 op de zaterdagen 11 maart, 29 april, 15 juli, 12 augustus, 16 september, 14 oktober, 11 november en 9 december, alsmede op Hemelvaartsdag (donderdag 25 mei) en Sacramentsdag (donderdag 15 juni), telkens van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Meer info: evavita@bisdom-roermond.nl

- Twee gratis Kathedraalconcerten