Artikelen te koop
2017-05-23 09:52:39

Het boek 'Een kathedraal van een kerk' en de dvd 'Sprekend monument'. Twee artikelen die het kopen waard zijn.

Boek Een kathedraal van een kerk

Bij het 600-jarig bestaan van de kathedraal, afgelopen september, verscheen een nieuw boekwerk over de kerk. Naast een voorwoord van de bisschop en een korte inleiding gaat het boek onder meer uitgebreid in op de rijke historie van de huidige kerk met teksten van Jac Wijnands. Het boek telt ruim 100 pagina's en heeft een rijk scala aan schitterende fotó's gemaakt door Hennie Retera. Prijs € 10,-. Verkrijgbaar tijdens de openstelling van de kathedraal, via het VVV-kantoor van Roermond of online via de webwinkel van het bisdom.

DVD Sprekend monument

In 18 minuten belicht de deze dvd in verhaalvorm op originele wijze over verleden, heden en toekomst van de 600-jarige Sint-Christoffelkathedraal. In de film wordt de kathedraal een sprekend monument, waarbij alle facetten van het gebouw, óók de levende stenen die de kerk dragende houden, aan bod komen. De film vertelt het verhaal van een vrouw die op de regenachtige Markt van de bisschopsstad op zoek is naar een schuilplaats en door een voor haar onbekende man uitgenodigd wordt te schuilen in de nabijgelegen kathedraal. Daar vertelt deze man haar het verhaal van de kathedraal, dat met trucagebeelden en fraaie shots visueel aantrekkelijk wordt gemaakt. De DVD 'Sprekend monument - heden en verleden van de Sint Christoffelkathedraal in Roermond' kost € 5,00. De DVD is verkrijgbaar tijdens de openstellingmiddagen in de kathedraal, via het VVV-kantoor van Roermond of online via de webwinkel van het bisdom.

- Nightfever en Lighttime in kathedraal
- Artikelen te koop